Екопътека Христовски водопад е един от най-хубавите маршрутите у нас. Тя

...
Екопътека Христовски водопад е един от най-хубавите маршрутите у нас. Тя
Коментари Харесай

Това е един от най-живописните маршрути в Еленския Балкан

Екопътека  " Христовски водопад " е един от най-хубавите маршрутите у нас. Тя се намира в Еленския Балкан, а през днешния ден Sofia24.bg ще ви опише за нея. Тя води началото си от град Елена и минава през крайните улици на обитаемото място. 

Пътеката продължава през поляни и горички, като има и места за отмора. През по-голямата част от времето имате опция да се любувате на страхотна панорама към Еленския Балкан и връх Чумерна.

Крайната цел на вашето странствуване би трябвало да е Христовския водопад. Това е водопад на река Мийковска, като водата пада от към 15 метра по скални формирания. Това естествено знамение се подрежда измежду най-известните и посещавани локални туристически атракции. Водопадът е разгласен за предпазена естествена забележителност през 1975 година.

В град Елена може да посетите същото по този начин Даскалоливницата с храмовете Свети Никола и Успение Богородично, както и непокътнатото класно учебно заведение известно още и като Гуневата къща. Не би трябвало да подминавате и къщата на Иларион Макариополски, която е една от най-впечатляващите в града, тъй като е съхранила предмети на Стоян Михайловски.  

Иларион Макариополски, роден като Стоян Михайловски, е български православен свещеник, макариополски свещеник на Цариградската патриаршия, лидер на черковно-националната битка. Той е една от основните фигури на Българското възобновление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР